როგორ მოვამზადოთ ვაშლის ნამცხვარი კარაქისა და ზეთის გარეშე - ბიუჯეტური და ძალიან გემრიელი!
კრემისთვის:
- ქვაბში ჩაასხით რძე, ვანილის ღერი და ლიმონის ცედრა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ფორთოხლის ცედრაც. მინიმალურ ცეცხლზე დატოვეთ, არ უნდა ადუღდეს.
- ამასობაში თასში ათქვიფეთ კვერცხის გულები შაქართან ერთად. აურიეთ. თანდათან დაუმატეთ გაცრილი სიმინდის სახამებელი. ათქვეფის შეწყვეტის შესაფერისი მომენტი იქნება ის, როდესაც დავინახავთ, რომ ერთგვაროვანი მასა ჩამოყალიბდა.
- ეს ნარევი ჩაასხით რძეში და ათქვიფეთ ენერგიულად. გამორთეთ ცეცხლი, მაგრამ განაგრძეთ თქვეფა სასურველი კონსისტენციის მიღწევამდე.
- კრემი მზად იქნება, ცხელი გადაიტანეთ კონტეინერში და დააფარეთ პოლიეთილენის საფარი. ეს კეთდება იმისთვის, რომ ქერქი არ ჩამოყალიბდეს კრემის ზედაპირზე.
ვაშლის ნამცხვრის ცომისთვის:
- ვაშლებს კანი მოაცილეთ და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.
- დაალაგებთ თეფშზე და ცოტაოდენი ლიმონის წვენით დანამეთ, რომ არ გამუქდეს.
- თასში კვერცხები შაქართან ერთად ათქვიფეთ, სანამ ფუმფულა არ გახდება. დაუმატეთ რძე, თქვიფეთ.
- ნელ-ნელა ჩააყარეთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელთან ერთად. ურევთ, სანამ ნარევს გარკვეული სისქე არ ექნება. ცომში არ უნდა იყოს კორძები.
- ცომი ჩაასხით კარაქწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაში.
- ახლა საკონდიტრო კრემის დამატების ჯერი იქნება, მთელ ზედაპირს დაფარავთ.
- დასასრულს მოასხამთ დარიჩინის ფხვნილს და შემდეგ მთელ ზედაპირს დაფარავთ უკვე ნაჭრებად დაჭრილი ვაშლებით.
- გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180°-ზე დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში.
წყარო: sharingideas.me