როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი შოკოლადის "ნაპოლეონი" - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი შოკოლადის "ნაპოლეონი"

გაცერით ფქვილი და შეურიეთ კაკაოს. დაუმატეთ ცოტა მარილი, შემდეგ ფქვილში ჩაასხით კვერცხები. დაიწყეთ ცომის მოზელა, თანდათან დაუმატეთ არაჟანი, შაქარი და სოდა. შემდეგ სწრაფად გახეხეთ გაყინული კარაქის ნაჭერი მსხვილ სახეხზე. ცომი კარგად მოზილეთ და შედგით საყინულეში 1 საათით.

rogor-1667286271.jpg

კრემი საუკეთესოდ იხარშება მძიმე ძირიან ქვაბში. გულები და შაქარი ათქვიფეთ ქვაბში, დაუმატეთ რძე და შემდეგ ფქვილი. ინგრედიენტები მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ შესქელდება. როგორც კი ნარევი გახდება სქელი, გადმოდგით ნაღები ცეცხლიდან და ჩაასხით შოკოლადის ნაჭრები და კარაქი.

სრულყოფილი ერთგვაროვნებისთვის შეგიძლიათ კრემი მიქსერით ათქვიფოთ. შემდეგ გადააფარეთ პარკი და გააცივეთ ოთახის ტემპერატურაზე. მას შემდეგ, რაც კრემი საკმარისად გაცივდა, შედგით მაცივარში.

გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. ფენები არ უნდა გამოვიდეს ზედმეტად თხელი, რადგან მათ გამოცხობას 4-5 წუთი სჭირდება. ნამცხვრები ღუმელში გაგზავნეთ მხოლოდ მას შემდეგ, რაც კარგად გათბება.

მინანქარი მაშინ უნდა მოამზადოთ, როცა ნამცხვარი უკვე აწყობილია და დაგემოვნებას ელოდება. გაადნეთ შოკოლადი, კარაქი და რძე წყლის აბაზანაში, სანამ მთლიანად გლუვი არ გახდება. მიღებული ნამცხვარი შეავსეთ და გააფორმეთ ისე, როგორც თქვენი ფანტაზია საშუალებას მოგცემთ. მზა ნამცხვარი გააჩერეთ გრილ ადგილას.

rogor1-1667286443.jpg