როგორ მოვამზადოთ ხრაშუნა ტორტი "ევერესტი" სიმინდის ბურბუშელით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ხრაშუნა ტორტი "ევერესტი" სიმინდის ბურბუშელით

ბურბუშელა ზომის მიხედვით დაჭერით 3-4 ნაწილად (ნაჭრები უნდა იყოს დაახლოებით 1 სმ ზომის). დაჭრილი ბურბუშელა მოათავსეთ ფართო თასში, მოსახერხებელი შერევისთვის. ამ მიზნით, ჩვეულებრივი ქვაბი ან თასი შესანიშნავია.

rogor2-1665988274.jpg

rogor4-1665988307.jpg

ნიგოზი დაჭერით და მსუბუქად შებრაწეთ ტაფაში საუკეთესო არომატისთვის. ამის შემდეგ, შეურიეთ ბურბუშელას.

rogor5-1665988391.jpg

გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ შესქელებული რძე. რეგულარულად ურიეთ სანამ ნარევი ერთგვაროვანი არ გახდება. ეს იქნება კრემი მომავალი ტორტისთვის.

rogor6-1665988523.jpg

ჩაასხით კრემი თასში სიმინდის ბურბუშელებთან და ნიგოზთან ერთად. ყველაფერი კარგად აურიეთ ისე, რომ თითოეული ჯოხი დაფარული იყოს ტკბილი ნარევით. აიღეთ ფორმა მომავალი ნამცხვრისთვის და დააფინეთ ძირზე საცხობი ქაღალდი. ბურბუშელა გადაიტანეთ ფორმაში, ფრთხილად დატკეპნეთ კოვზით ისე, რომ ცარიელი ადგილი არ დარჩეს.

rogor7-1665988598.jpg

ფორმა ტორტთან ერთად შედგით მაცივარში 2-3 საათით. როდესაც მასა გამკვრივდება, გადააბრუნეთ ფორმიდან ბრტყელ ჭურჭელზე ან დაფაზე, რომელზეც სუფრას მიირთმევთ საჭმელს. შენი ტორტი თითქმის მზად არის!

rogor-1665988697.jpg

იმისათვის, რომ ნამცხვარი უფრო მადისაღმძვრელად გამოიყურებოდეს, ზემოდან მორთეთ, მაგალითად, პიტნის რამდენიმე ფოთოლი და მაყვალი. ასევე შეგიძლიათ ნამცხვარს მოაყაროთ შაქრის პუდრა ან კაკაო. ეს ყველაფერი დამოკიდებულია თქვენს ფანტაზიასა და გემოვნებაზე.

rogor-1665988759.jpg