ამ "შედევრის" ნახვის შემდეგ სხვანაირად აღარ შეწვავთ ქათმის ფილეს - როგორ მოამზადოთ ქათმის მკერდი ყველაზე გემრიელად
ქათმის ფილე გარეცხეთ, გაჭერით შუაზე და ჩაქუჩით დაბეგვეთ. მარილი და პილპილი თითოეულ ნაჭერს შეაზილეთ.
შეურიეთ იოგურტს მდოგვი და დაჭყლეტილი ნივრის კბილი. თითოეული ფილეს ერთი მხარე წაუსვით ეს სოუსი.
პომიდორი დაჭერით ნაჭრებად და მოაყარეთ ცოტა მარილი. ყველის ერთი ნახევარი ასევე დაჭერით ნაჭრებად, ხოლო მეორე ნახევარი გახეხეთ სახეხზე. წვრილად დაჭერით მწვანე ხახვი და რეჰანი.
ხორცის ფილეს კიდეზე დაადეთ პომიდორი, მწვანილი და ყველი. გადაახვიეთ ხორცი რულეტად.
საცხობ ფირფიტას ან საცხობ ფორმას წაუსვით მცენარეული ზეთი. დაალაგეთ რულეტები. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25 წუთის განმავლობაში.
რულეტები გამოიღეთ ღუმელიდან, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და გამოაცხვეთ კიდევ 5 წუთი. სულ ეს არის, ქათმის რულეტები შიგთავსით მზადაა.
გემრიელად მიირთვით!