თქვენ არასწორად აკეთებდით ამას - როგორ მოვხარშოთ პელმენი სწორად - rogor.ge

თქვენ არასწორად აკეთებდით ამას - როგორ მოვხარშოთ პელმენი სწორად

როგორ მოვამზადოთ პელმენი სწორად

rogor-1664432288.ge3.jpg

ბევრი ფიქრობს, რომ პელმენი სტუდენტების საკვებია. თუმცა ეს კერძი მაშველია დაკავებული დიასახლისებისთვისაც, რომლებსაც ღუმელთან დგომის დრო არ აქვთ. გარდა ამისა, ეს არის ნოყიერი კერძი, რომელსაც შეუძლია მთელი ოჯახის დანაყრება. თანამედროვე ნახევარფაბრიკატები არის კარგი ხარისხის და კარგი გემოთი. თუმცა, რა თქმა უნდა, მათი შედარება არ შეიძლება სახლში მომზადებულ პელმენებთან.

პელმენი შეიძლება მოხარშოთ სხვადასხვა გზით: შემწვარი, მოხარშული, ორთქლზე მომზადებული, მაგრამ ტრადიციული გზა ჯერ კიდევ ქვაბში ხარშვაა. და სწორედ აქ იპარება საბედისწერო შეცდომა. ვადუღებთ წყალს, ვყრით მარილს, პელმენს ვიღებთ პირდაპირ საყინულედან და ვყრით მდუღარე წყალში. ეს არის მთავარი შეცდომა!

rogor-1664432415.jpg

აღმოჩნდა, რომ არ შეიძლება საყინულედან მდუღარე წყალში გაყინული პელმენის ჩაყრა. გაყინული ცომი არ არის ელასტიკური. ის მშრალია, ასე რომ, შეიძლება სწრაფად დასკდეს და შემდეგ ერთმანეთს მიეწებოს. პელმენის სწორად მოხარშვის გაკეთების ორი საუკეთესო გზა არსებობს:

წყლის ადუღების შემდეგ ტაფაში ჩაასხით ერთი ჭიქა ცივი წყალი და მხოლოდ ამის შემდეგ დაუმატეთ პელმენი. ეს ხელს შეუწყობს ტემპერატურის გათანაბრებას.

rogor-1664432540.jpg

სხვაგვარადაც შესაძლებელია. პირველ რიგში, პელმენი გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე. თქვენ არ გჭირდებათ მთლიანად გალღვობა, საკმარისია 10-15 წუთი. შემდეგ ცომი უფრო ელასტიკური გახდება და მომზადების დროს არ დაიშლება.

რა თქმა უნდა, ბევრი ჩვენი მკითხველი უკვე გამოცდილია კულინარიულ საქმეებში. მაგრამ ჩვენ დარწმუნებული ვართ, რომ არიან ისეთებიც, რომლებმაც არაფერი იციან პელმენების შესახებ. ამიტომ, ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ მოვამზადოთ პელმენი ეტაპობრივად. პირველ რიგში, თქვენ უნდა აირჩიოთ კარგი პელმენი. გადახედეთ შემადგენლობას. ჯობს არ დაზოგოთ. რაც უფრო დაბალია ფასი, მით უარესია ხორცი პელმენის შიგნით.

ახლა ქვაბში წყლის ადუღების დროა. თქვენ უნდა მოხარშოთ პელმენი 1-დან 3-ის თანაფარდობით. თუ გსურთ მიიღოთ გაჯერებული ბულიონი, მაშინ უნდა გამოიყენოთ ნაკლები წყალი. როცა წყალი ადუღდება, დაამატეთ მარილი, პილპილი, დაფნის ფოთოლი და სანელებლები გემოვნებით. ასევე შეგიძლიათ დაასხით კოვზი მცენარეული ზეთი. ეს, სხვათა შორის, ასევე დაეხმარება, რომ პელმენი ერთმანეთს არ მიეკრას.

ოდნავ გამლღვალი პელმენი (როგორც ზემოთ აღვწერეთ) მოათავსეთ ქვაბში. ამის შემდეგ, ისინი კარგად უნდა აურიოთ, სანამ წყალი კვლავ ადუღდება. ეს ხელს შეუშლის მათ ქვაბის ძირსა და გვერდებზე მიწებებას. შემდეგ თქვენ უნდა შეამციროთ ცეცხლი და მოხარშოთ პელმენი დაახლოებით 7-12 წუთის განმავლობაში. როგორ გამოვთვალოთ სწორი დრო? ყველაზე ხშირად, მწარმოებელი ამას მიუთითებს შეფუთვაზე. მაგრამ ყოველთვის უკეთესია დაკვირვება. თუ პელმენი ზედაპირზე ცურავს, დიდი ალბათობით მზადაა.

მომზადებისთანავე ამოიღეთ მდუღარე წყლიდან, წინააღმდეგ შემთხვევაში ცომი წყლით გაივსება და უგემური გახდება. მზა კერძი შეიძლება მიირთვათ ნებისმიერი დრესინგით, თქვენი გემოვნებით. მაგალითად, კეტჩუპით, არაჟანით ან მაიონეზით.