როგორ მოვამზადოთ ნაზი და არომატული გოგრის ღვეზელი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ნაზი და არომატული გოგრის ღვეზელი

გოგრა გარეცხეთ, გათალეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. გადაიტანეთ წყლიან ქვაბში და მოხარშეთ, სანამ არ დარბილდება დახურული თავსახურის ქვეშ. დაახლოებით 7 წუთი სჭირდება.

მოხალეთ მანი დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. არ დაგავიწყდეთ გამუდმებით მორევა. დაახლოებით 2-3 წუთი სჭირდება.

rogor-1662371270.jpg

მზა გოგრას სითხე გადაუწურეთ. გოგრა დაუმატეთ მარილი, შაქარი და კვერცხი. ეს ყველაფერი ათქვიფეთ ბლენდერით.

დაუმატეთ დარიჩინი, მოხალური მანის ფქვილი და გამაფხვიერებელი. ფორთოხლის ცედრა გახეხეთ. ასევე დაამატეთ კარაქი. ისევ ყველაფერი ბლენდერით ათქვიფეთ. ცომი გამოდის თხევადი, როგორც ბლინები.

rogor-1662371386.jpg

ცომი დადგით ცეცხლზე და მუდმივად ურიეთ, ადუღეთ. დაახლოებით 5 წუთი სჭირდება. აუცილებელია, რომ მანი გაფუვდეს და შეიწოვოს სითხე. მასა უნდა იყოს სქელი და ერთგვაროვანი.

ცომს დაუმატეთ გრანოლა (ეს არის ტკბილი შვრიის ფაფა თაფლით და ჩირით). თუ გრანოლა არ არის, მაშინ შეგიძლიათ დაამატოთ ჩვეულებრივი შვრიის ფაფა და ქიშმიში. აურიეთ.მიღებული მასა ჩაასხით პერგამენტის ქაღალდზე დაფენილ საცხობ ფორმაში. გამოაცხვეთ ნამცხვარი 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში ერთი საათის განმავლობაში.

rogor-1662371479.jpg

დაჭერით ღვეზელი მაშინ, როცა გაგრილდება.

გემრიელად მიირთვით!