როგორ დავამარინადოთ ყვავილოვანი კომბოსტო - rogor.ge

როგორ დავამარინადოთ ყვავილოვანი კომბოსტო

გარეცხეთ ყველა ბოსტნეული კარგად და მოაცილეთ არასაჭირო ნაწილები. ყვავილოვანი კომბოსტო გავყოთ ყვავილედებად, ხოლო თეთრი კომბოსტო დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. გახსოვდეთ, რომ ეს არ არის სალათი ან მჟავე კომბოსტო, ამიტომ კომბოსტო ძალიან წვრილად არ დაჭრათ. ჭარხალი, ნიორი და სტაფილო უნდა გახეხოთ მსხვილ სახეხზე.

rogor-1661931865.ge1.jpg

დაარეგულირეთ მარილწყლის რაოდენობა იმის მიხედვით, თუ რამდენი ქილა კომბოსტოს დამზადებას აპირებთ. დაიმახსოვრეთ, რომ მარილწყალში შეგიძლიათ დაამატოთ პირშუშხას ფესვი და დაფნის ფოთლები. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაამატეთ ყველა ინგრედიენტი და დაასხით სითხე, სანამ ისინი მთლიანად არ დაიფარება. კომბოსტოს ქილებში მდუღარე მარილწყალი დაასხით. სხვათა შორის, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ცივი მარილწყალიც, მაგრამ ასეთი კერძი 4-5 დღის განმავლობაში უნდა იყოს მარინირებული.

ორივე სახეობის კომბოსტოს შეურიეთ ნიორი, სტაფილო და ჭარხალი. კომბოსტო ქილებში გაანაწილეთ ფენა-ფენა. შემდეგ შეავსეთ ყველაფერი მდუღარე მარილწყალში და დააფარეთ პლასტმასის ხუფები. დატოვე კომბოსტო დასამარინადებლად ერთი დღე ბნელ, გრილ ადგილას.

მზა კომბოსტო შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელ ხორცთან ერთად. ეს გემოს შესანიშნავი კომბინაციაა.