როგორ მოვამზადოთ სიმინდის სუპი ბეკონით და კარტოფილით
ბეკონი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და შევწვათ ტაფაზე 5-8 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ხრაშუნა. ბეკონი გადაიტანეთ ქაღალდის პირსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაცილოთ.
იმავე ტაფაზე გაადნეთ კარაქი და შეწვით წვრილად დაჭრილი ხახვი დაბალ ცეცხლზე, სანამ რბილი და გამჭვირვალე გახდება. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, ფქვილი და შეწვით დაახლოებით 1 წუთი, დროდადრო ურიეთ.
ჩაასხით წყალი ან ბულიონი ქვაბში და დადგით საშუალო ცეცხლზე. დაუმატეთ სიმინდის მარცვლები, გაფცქვნილი და კუბებად დაჭრილი კარტოფილი, ხახვი და პაპრიკა. მოაყარეთ მარილი და პილპილი, აურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება.
სუპის ნახევარი ჩაასხით ბლენდერში და დააბლენდერეთ. ისევ ჩააბრუნეთ ქვაბში, დაუმატეთ ნაღები და მოურიეთ.
მზა წვნიანს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და ხრაშუნა ბეკონი და მიირთვით.