როგორ უნდა მოამზადოთ ორთქლზე გატარებული ბრინჯი სწორად - rogor.ge

როგორ უნდა მოამზადოთ ორთქლზე გატარებული ბრინჯი სწორად

მარილიანი წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ ბრინჯი, შემდეგ ქვაბს დაახურეთ თავსახური და დაუწიეთ ცეცხლს. ბრინჯის მოხარშვას ჩვეულებრივ 45 წუთი სჭირდება, მაგრამ თუ წინასწარ მოხარშული ბრინჯი იყიდეთ, მოხარშვას 20-25 წუთი სჭირდება.

დაასველეთ ბრინჯი, რომ მომზადების დრო შემცირდეს და გემო გაძლიერდეს. ბრინჯს დაასხით თბილი წყალი დაახლოებით 2-5 სმ, ხარშეთ ბრინჯი 20-30 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადაწურეთ წყალი საწურით.

არ არის აუცილებელი ბრინჯის ჩალბობა, მაგრამ ეს ამცირებს მომზადების დროს დაახლოებით 20%-ით. რაც უფრო სწრაფად იხარშება ბრინჯი, მით მეტ გემოს ინარჩუნებს.

ქვაბში ჩაასხით 2 წილი წყალი, დაამატეთ ცოტა მარილი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. წყლისა და ბრინჯის პროპორციები ასეთია: 2 წილი წყალი 1 წილი ბრინჯი. თუ თქვენ ამზადებთ 1 ჭიქა ბრინჯს, გამოიყენეთ 2 ჭიქა წყალი. საშუალო ზომის ქვაბში ჩაასხით წყალი, მოაყარეთ ცოტა მარილი და მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო და მაღალ ცეცხლზე.

4 პორციისთვის საჭიროა 1 ჭიქა ბრინჯი და 2 ჭიქა წყალი. 2 პორციის მოსამზადებლად პროპორციები გაყავით ორზე. 8 პორციის მისაღებად, პირიქით, გაამრავლეთ ისინი ორზე. მთავარია დავიცვათ 2 წილი წყლის თანაფარდობა 1 წილ ბრინჯთან.

დაამატეთ 1 ნაწილი ორთქლზე მოხარშული ბრინჯი. როცა წყალი ადუღებას დაიწყებს, ქვაბში ჩაამატეთ ბრინჯი და მოურიეთ. თუ ბრინჯი დაალბეთ, აუცილებლად გადაწურეთ წყალი საწურში, სანამ ბრინჯს მდუღარე წყალში დაუმატებთ. ბრინჯი ქვაბში ნელ-ნელა ჩაყარეთ, რომ შხეფები არ გადმოისხას. ჩამბალი ბრინჯი შთანთქავს ტენიანობას, ამიტომ ის გარკვეულწილად მძიმე იქნება, ვიდრე მშრალი ბრინჯი.

თუ ბრინჯი არ ჩაალბეთ, უნდა მოხარშოთ 20-25 წუთის განმავლობაში. თუ ბრინჯი ჩაალბეთ, მოხარშეთ 15–20 წუთის განმავლობაში. წინასწარ მოხარშული ბრინჯის მომზადების დრო ყოველთვის უფრო მოკლეა, ვიდრე ჩვეულებრივი ბრინჯის მომზადების დრო.

გამორთეთ გაზქურა და ჩანგლით მოურიეთ ბრინჯი. როდესაც ბრინჯი მზად იქნება, გამორთეთ სანთური და გააჩერეთ 5 წუთი. მოხსენით სახურავი, ნაზად მოურიეთ ბრინჯი ჩანგლით და მიირთვით დაუყოვნებლივ.

წყარო: wikihow.com