როგორ მოვადუღოთ თურქული ყავა სწორად? - rogor.ge

როგორ მოვადუღოთ თურქული ყავა სწორად?

მომზადებისთვის აუცილებლად გამოიყენეთ სუფთა წყალი;

წამოადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, რაც შეიძლება დიდხანს;

იმისათვის, რომ ყავა არომატული იყოს, გამოიყენეთ ჯეზვე.

დაუმატეთ მწიკვი მარილი, რაც თურქებში საკმაოდ პოპულარული ხრიკია.

თუკი ტკბილი ყავის მოყვარული ხართ, გამოიყენეთ ყავისფერი დაფქული შაქარი.

არ აადუღოთ ბოლომდე. როგორც კი ნახავთ, რომ ყავა იწყებს წამოდუღებას, გადმოდგით ცეცხლიდან.

ნახევარი წუთით აცადეთ გაგრილება და შემდგომ დაასხით ჭიქაში.

გემრიელი ყავის მოდუღებისას, გაითვალისწინეთ, უმჯობესია, იყიდოთ მარცვლები და მომზადების წინ დაფქვათ.

წყარო: marao.ge