როგორ მოვამზადოთ უგლუტენო შოკოლადის რულეტი რძის პროდუქტების გარეშე
მომზადება:
გააცხელეთ ღუმელი 190°C-ზე. საცხობ ფორმას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და წაუსვით ცხიმი.
ჯამში აურიეთ კაკაო, სახამებელი და მარილი.
ცალკე, ათქვიფეთ კვერცხის ცილები და ნელ-ნელა დაუმატეთ 25 გ. შაქარი. თქვიფეთ სანამ არ გამაგრდება ქაფი.
ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხის გულები დარჩენილ 125გრ შაქართან ერთად, გათეთრებამდე. დაუმატეთ ვანილი, კაკაო, სახამებელი და რომი (სურვილისამებრ).
ფრთხილად შეურიეთ ცილის მასა და გადაიტანეტ საცხობ სინზე.
მოასწორეთ თანაბრად შპატელით.
როგორც კი ბისკვიტი გამოცხვება, გამოიღეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრი.
დააფარეთ სუფთა ჩაის ტილო და ამოაბრუნეთ.
დანით ჩამოაჭერით კიდეები. ბისკვიტი გადაახვიეთ ჩაის ტილოს დახმარებით.
ათქვიფეთ კარაქი, ქოქოსის ზეთი (თუ იყენებთ) და წაბლის პასტა ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გაშალეთ ბისკვიტი და შიგთავსი მთელ სიბრტყეზე თანაბარ ფენად გაანაწილეთ, ერთ-ერთ კიდეზე დატოვეთ 1-2 სმ ზოლი.
შედეთ საყინულეში 10 წთ.
დაადნეთ შავი შოკოლადი და შეურიეთ წაბლის პასტას. შემდეგ, გამოიღეთ რულეტი და წაუსვით მიღებული მასა. რულეტი დააბრუნეთ საყინულეში, რომ შოკოლადი გამაგრდეს.
რულეტის გაფორმებისას შეგიძლიათ იყოთ კრეატიული. შეგიძლიათ გაადნოთ 50 გ. თეთრი შოკოლადი და ჩაის კოვზის გამოყენებით გაანაწილოთ ერთ კიდეზე. დარჩენილი შოკოლადი მოასხათ.
თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ახალი ხილი, დაკონსერვებული ხილი, ან უბრალოდ მოაყაროთ კაკაოს ფხვნილი ან შაქრის პუდრა, ყველაფერი, რაც მოგწონთ, იყავით შემოქმედებითი!
.წყარო: instructables.com