როგორ მოვამზადოთ ხინკალი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ხინკალი

 

მოზილეთ ცომი. ხინკლის ცომი არ უნდა იყოს ძალიან მკვრივი, ანუ ის საჭიროებს დიდხანს ზელვას.

 

შიგთავსისთვის გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში ხორცი, ხახვი, ნიორი, ქინძი, მწვანე წიწაკა, დაამატეთ მარილი გემოვნებით. ფარშს დაამატეთ დაახლოებით 1 ჩაის ჭიქა გადადუღებული წყალი, რათა შიგთავსი იყოს წვნიანი. ასევე სასურველია ხორცი გააჩეროთ მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობში.

 

ცომი გააბრტყელეთ რაც შეიძლება თხლად. ხორცი მოათავსეთ ცომის ცენტრში და შეახვიეთ ის. ხინკლის ''კუჭი'' მოაცალეთ. კუჭების ცომი შეგიძლიათ ხელახლა გამოიყენოთ ხინკლის ცომისთვის.

 

ხინკალი მოხარშეთ მარილიან, ადუღებულ წყალში.

 

ხინკლების ამტივტივების შემდეგ ადუღეთ ის კიდევ სამი წუთის განმავლობაში და ამოღების წინ დაასხით ცივი წყალი. ამ შემთხვევაში ხინკალი არ მიეწეპება ერთმანეთს თეფშზე და ცომი გამოვა პრიალა.