როგორ დავიცვათ თავი გრიპისგან
საჭიროა ხილისა და ბოსტნეულის დიდი რაოდენობით მიღება. ბოსტნეული და ხილი არის ჯანმრთელი კვების მნიშვნელოვანი კომპონენტი. მათი, შესაბამისი რაოდენობით, ყოველდღიური მოხმარების წყალობით შესაძლებელია ბევრი სერიოზული დაავადების პროფილაქტიკა. ჯანდაცვის საერთაშორისო ორგანიზაციის რეკომენდაციით ზრდასრული ადამიანი დღეში უნდა იკვებოს მინიმუმ 400 გრ ხილ-ბოსტნეულით (კარტოფილისა და სხვა სახამებლის მქონე პროდუქტების გამორიცხვით)
აუცილებელია ხელების ხშირი დაბანა. ხშირად დაიბანეთ ხელები, ჰიგიენა არის პირველხარისხოვანი ზომა ინფექციების თავიდან ასაცილებლად. ჯანდაცვისსაერთაშორისოორგანიზაცია გვირჩევს ხელების საპნითა და წყლით საგულდაგულოდ დაბანვა და გაშრობას. იმ შემთხვევაში თუ წყალთან და საპონთანწვდომა არ გაქვთ, საჭიროებისას შეგიძლიათ გაიწმინდოთ ხელები სპირტზე დამზადებული საშუალებებით. საპონი და სპირტიანი ანტისეფტიკი ერთდროულად არ გამოიყენება.