როგორ მოვამზადოთ ჩიზქეიქი "ციტრუსის სიმფონია მოცვის აქცენტებით" - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ჩიზქეიქი "ციტრუსის სიმფონია მოცვის აქცენტებით"

გააცხელეთ ღუმელი 325°F-ზე (163°C). შეურიეთ კრეკერის ნამსხვრევები გამდნარ კარაქს და მოათავსეთ 9 დიუმიანი საცხობი ფორმის ძირში. გააცივეთ მაცივარში. ქვაბში შეურიეთ მოცვი, 3/4 ჭიქა შაქარი და სიმინდის სახამებელი. მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ კენკრა არ გასკდება და ნარევი შესქელდება. ოდნავ გააგრილეთ.

ნაღების ყველი ათქვიფეთ 3/4 ჭიქა გრანულირებული შაქრით, სანამ გლუვ მასას არ მიიღებთ. დაუმატეთ კვერცხები სათითაოდ, შემდეგ დაუმატეთ ლიმონის ცედრა, ლიმონის წვენი და ვანილის ექსტრაქტი.

ჩაასხით ყველის ნარევის ნახევარი ფორმაში. ჩაასხით მოცვის სოუსის ნახევარი, შემდეგ დაამატეთ დარჩენილი ყველის ნარევი. მოასწორეთ დანით.

აცხვეთ 55-60 წუთის განმავლობაში. გამორთეთ ღუმელი და დატოვეთ ჩიზქეიქი შიგნით, დახურულ კარში 1 საათი. ამოიღეთ, გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით.

სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ არაჟნით, დარჩენილი მოცვის სოუსით, მოაყარეთ ახალი მოცვი, კანფეტი და ლიმონის ნაჭრები.

2-1712301817.jpg

როგორ მოამზადოთ ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე