როგორ მოვამზადოთ ბურღული ხარშვის გარეშე - ფენომენალური მეთოდი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ბურღული ხარშვის გარეშე - ფენომენალური მეთოდი

არის მარცვლეული, რომელსაც მოხარშვა არ სჭირდება. მეტსაც გეტყვით: მათ უმეტესობას რეგულარულად მიირთმევთ და ეს არც კი იცით. და ეს ყველაფერი იმიტომ, რომ ჩვენ მიჩვეული ვართ ამ პროდუქტების თერმულად დამუშავებას. თუმცა, ეს ყოველთვის არ არის საჭირო.

როგორ მოვამზადოთ ფაფა წყალზე

ჩვენ ვცხოვრობთ დროში, როდესაც მზად უნდა იყოთ გადარჩენის აბსოლუტურად ნებისმიერი პირობისთვის. ჩვენ უკვე დავწერეთ, რა პროდუქტების მარაგი უნდა გქონდეთ ზამთრისთვის, რომ ყველაზე ექსტრემალურ სიტუაციაშიც გადარჩეთ. მათ შორის არის სხვადასხვა მარცვლეული. ამ საკვების მთავარი უპირატესობა ის არის, რომ მისი დიდხანს შენახვა შესაძლებელია. და არ სჭირდება მაცივარი. მაგრამ ასევე, ბევრ მარცვლეულს არ სჭირდება თერმული დამუშავება, ანუ მომზადება.

რომელ მარცვლეულს არ სჭირდება ხარშვა

პირველი მარცვლეული არის წიწიბურა. საკმარისია მარცვლეულს ძილის წინ დაასხათ სუფთა მდუღარე წყალი. ღამის განმავლობაში ის შთანთქავს სითხეს, გაფუვდება და გახდება გამოსადეგი საკვებად. შეფუთეთ ქვაბი თბილად.

არც კუსკუსით მოგიწევთ წვალება. უბრალოდ დაასხით ბურღულს ც იხელი წყალი სე, რომ მთლიანად დაფაროს იგი. რამდენიმე წუთში კუსკუსი შეგიძლიათ შეაზავოთ კარაქით, მარილით, ან ბოსტნეულით და მიირთვათ.

შვრიის ფაფას დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. თუ მარცვლეული განკუთვნილია მოსახარშად, შეიძლება ღამით დაასხათ ცივი წყალი, ან გამოიყენოთ ცხელი წყალი. შემდეგ ორთქლით მომზადების დრო 20-30 წუთამდე შემცირდება.

მანანის ფაფა შეიძლება 15-20 წუთის განმავლობაში ჩაალბოთ წყალში ან რძეში. თუ შესაძლებელია მდუღარე წყლის ან ცხელი რძის გამოყენება, იდეალური იქნება. მაგრამ ამის გარეშეც კი, ფაფა შეიძლება უსაფრთხოდ მიირთვათ. რა თქმა უნდა, მას არ ექნება ისეთივე ტექსტურა, როგორც ახლად მოხარშულს, მაგრამ შიმშილის დროს მოგიწევთ კმაყოფილი დარჩეთ იმით, რაც გაქვთ.

ქერის ბურღული ასევე ადვილად მოსამზადებელია მოხარშვის გარეშე. შეავსეთ ცხელი წყლით 1: 2 თანაფარდობით და გააჩერეთ 2–2,5 საათის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში უჯრედი შთანთქავს სითხეს და მშვენივრად გაფუვდება. როგორც წიწიბურას შემთხვევაში, ორთქლის დამუშავების დასაჩქარებლად და გასაუმჯობესებლად უმჯობესია ფაფასთან ერთად თასი პირსახოცში ან საბანში შეფუთოთ.

წვრილად დაფქული ბულგურის მოსამზადებლად საკმარისია 20 წუთის განმავლობაში მდუღარე წყალი დაასხათ. თუ მარცვლები უფრო დიდია, უბრალოდ გაზარდეთ ორთქლის მომზადების დრო 40 წუთამდე ან საათამდე. მზადაა!